Puristusliitosteknologia siirtyy digiaikaan

Metallintyöstökoneiden valmistuksesta ja puristusliitosteknologiastaan tunnettu härmäläinen Lillbacka Powerco Oy tuo perinteisen konepajateknologian tähän päivään teknisiä ratkaisuja ja toimintatapoja digitalisoimalla.

Lillbacka Powercon tuotteita ovat eri tyyppiset hydrauliset letkuliitospuristimet. 

Teollisuusneuvos Jorma Lillbackan vuonna 1969 perustama ja hydraulisia letkuliitinpuristimia valmistava Lillbacka Powerco Oy tähtää toimintansa ja teknologiansa digitalisointiin ja integroimiseen laajempiin tuotantoprosesseihin.

”Näin voimme tarjota asiakkaillemme uusia hyötyjä tuotantoprosessin tehostamisen ja entistäkin paremman laadunvarmistuksen sekä kustannussäästöjen muodossa”, tiivistää Powercon myynti- ja markkinointijohtaja Markus Kihlström.

Tällä hetkellä tuotekehityksessä suunnataan kohti sähköisiä ohjausjärjestelmiä ja laiteintegraatiota.

”Digitalisaation myötä puristimen ohjauksessa siirrytään tuotetiedon sekä valmistus- ja laatutiedon hallintaan. Kun koneet integroidaan jatkossa laajempiin järjestelmiin, voidaan niitä ohjata ja valvoa verkon kautta. Uuden etäohjausmahdollisuuden myötä asiakkaat voivat seurata tuotantonsa laatua ja tehokkuutta entistä paremmin sekä varmistaa tuotetiedon dokumentoinnin”, kertoo Powercon liiketoimintajohtaja Mika Luopajärvi. 

Yhtiön viennin osuus on yli 90 prosenttia. Tästä Kihlström ja Luopajärvi antavat ansion Jorma Lillbackan ennakkoluulottomuudelle ja avarakatseisuudelle. 

”Perheyrityksessä on tehty alusta asti rohkeita päätöksiä ja kokeiluja. Jorman sanonta “mahdottomat asiat tehdään heti, ylivoimaiset ottavat vähän aikaa”, kantaa tänäkin päivänä”, miehet kertovat.