Prima Powerin System Tour Virossa ja Suomessa

Kari Harju

Prima Powerin kansainvälinen System Tour kesäkuun alussa keskittyi valmistajan automaatiojärjestelmiin. Tourille Virossa ja Suomessa osallistui noin 75 asiakasta kaikkiaan 15 maasta eri puolilta maailmaa.

System Tourille osallistui kaksi bussillista vierailijoita, kaukaisimmat Koreasta, Malesiasta ja USA:sta. Osallistujia Valloxin tuotantohallin edustalla.

Automaatiojärjestelmät ovat Prima Powerin tuotanto-ohjelmassa tänä päivänä yhä keskeisemmällä sijalla. Myös asiakkaita ne kiinnostavat kovasti.

Viime vuosina valmistaja on järjestänyt alkukesään sijoittuvia ryhmävierailuja järjestelmiä tuotannossaan käyttäviin yrityksiin niin Suomessa kuin Italiassa, ja väkeä on joka kerta ollut reissussa runsaasti. Niin tälläkin kerralla, Tourille osallistui 75 henkilöä. Kohteina olivat tuotantonsa pitkälle automatisoineet Prima Powerin asiakasyritykset Virossa ja Suomessa.

Steran järjestelmää. Kokonaisuuteen kuuluvat Night Train -varastojärjestelmä sekä kombilaser LPe6f pinonta- ja lastausrobotilla varustettuna. 

Levystä taivutetuksi kappaleeksi

Prima Powerin globaalin järjestelmämyynnin johtaja Antti Kuusisaari pitää System Toureja onnistuneina kokonaisuuksina.

”Aidossa tuotantoympäristössä vierailijat saavat järjestelmien toiminnasta parhaan mahdollisen käsityksen. Eri asiakasyrityksissämme käytössä on myös erilaisia kokonaisuuksia, joten eri tyyppisiin sovelluksiin tutustuminen on mahdollista.”

Tämän kerran Tourilla tutustuttiin mm. Combo- ja Night Train -varastoratkaisuihin ja järjestelmäsovelluksiin, kuten kombilaser-taivutuskoneyhdistelmiin sekä kokonaisiin PSBB-linjoihin, jotka perustuvat automatisoituihin Shear Genius-kulmaleikkuri/taivutuskoneyhdistelmiin kappaleenkäsittelyineen.

”Tourin referenssikohteissa valmistajat tekevät eri tyyppisiä tuotteita eli myös tässä suhteessa setti oli vierailijoiden kannalta kattava. Mukana oli useita keskeisimpiä tuotealueita, joissa järjestelmiä käytetään, kuten ovivalmistus ja ilmanvaihtolaitteet”, Antti Kuusisaari toteaa.

Automaattilävistyskone E6 on osa Valloxin järjestelmää.

Suunta stand-aloneista järjestelmiin

Prima Powerin tuotepaletissa automaatiolinjojen asema on viime vuosina vahvistunut.

”Kysynnän painopiste on siirtynyt stand-alone -koneista yhä enemmän näihin järjestelmiin. Panostamme linjoihin voimakkaasti, ja talossa on tehty organisaatiomuutoksiakin juuri järjestelmämyyntiin ja sen edelleen tehostamiseen liittyen. Tuotekehityspuolella ohjelmistot ovat olleet jo vuosia keskeinen satsauskohde”, sanoo Kuusisaari.

Prima Power toimittaa järjestelmäratkaisuja asiakkailleen eri puolille maailmaa. Tämän vuoden System Tourin kohdemaista Suomessa järjestelmiä toimii noin 40, Virossakin jo lähes kymmenkunta.

”Nämä ovat paitsi tehokkaita, hyvin joustavia järjestelmiä. Ne ovat vahvoja käsitteitä nykyaikaisessa tuotannossa”, Antti Kuusisaari sanoo.

Viiden päivän Tour

Prima Powerin System Tour oli viisipäiväinen. Ensin vierailtiin T-Tammerilla ja Saku Metallilla Tallinnassa.  Matka jatkui Suomen puolella, ja käyntikohteet olivat Vallox Loimaalla, Stera Technologies Tammelassa, Avant Tecno Ylöjärvellä sekä Koja Jalasjärvellä.

”Lisäksi kahden päivän mitalta oli ohjelmaa Prima Powerin Kauhavan tehtaalla ja näyttelytiloissa, joissa tarjolla oli tietoa ja demoja mm. ohjelmistoihin liittyen. Tehtaalla käynti on monelle osallistujalle erittäin tärkeä osa tämänkaltaista tapahtumaa”, kertoo markkinointipäällikkö Piia Pajuvirta Prima Powerilta.

Valloxin järjestelmässä on Combo-automaattivarastoon yhdistetty E6-lävistyskone sekä Shear Genius -kulmaleikkurikone automaatiolaitteineen. System Tour -kokonaisuudet antavat vierailijoille hyvän käsityksen järjestelmistä tuotantokäytössä, toteavat Piia Pajuvirta ja Antti Kuusisaari Prima Powerilta.