Nurminen Tools uuteen omistukseen

Terän ja työkappaleen kiinnityksen varusteisiin keskittynyt Nurminen Tools on vaihtanut omistajaa. Hannu Nurmisen perustama naantalilaisyritys siirtyi kesällä toteutetussa liiketoimintakaupassa Sami Hellstenin omistukseen.

Nurminen Tools jatkaa kiinnitinmarkkinoilla vahvana toimijana, sanovat Sami Hellsten (vasemmalla) ja Hannu Nurminen.

Liiketoiminnan omistusvaihdos tapahtui muodollisesti 1.7. Hannu Nurmisen mukaan ratkaisu varmistaa jatkuvuuden vuonna 1994 perustetun Nurminen Toolsin toiminnalle.

”Ajatukseni on ollut löytää seuraavan 4-5 vuoden sisällä jatkaja yritykselle. Kun Sami taannoin ilmoitti voivansa ostaa yrityksen, myyntipäätös syntyi nopeasti. Hän on mielestäni yritykselle erittäin sopiva jatkaja niin työkokemuksena kuin muidenkin ominaisuuksiensa suhteen”, kertoo 57-vuotias Hannu Nurminen.

”Minulle tärkeätä oli, että yritys jatkaa ja kehittyy. Luotan, että tämän järjestelyn myötä näin tapahtuu”, sanoo Nurminen.

Nurminen Tolsin uusi omistaja Sami Hellsten on 42 vuotias. Alalla hän on toiminut pitkään, viimeksi DMG MORI Finlandin palveluksessa.

”Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut mielessäni kiintoisa mahdollisuus ja Nurminen Tools on kiinnostava yritys. Tunnen Hannun pitkältä ajalta, olemme tehneet yhteistyötä aiemmassa toimessani. Lisäksi asumme molemmat Naantalissa. Nämä asiat edistivät kaupan toteutumista”, sanoo Sami Hellsten.

Liiketoimintakauppaa toteutettiin ELY-keskuksen konsultoinnilla ja yritykselle toteutettiin sen yhteydessä myös viiden vuoden liiketoimintasuunnitelma. Hannu Nurminen on mukana yrityksen toiminnassa siirtymäjakson ajan.

”Kasvu on jatkossa tavoitteena, mutta jatkuvuus on ensi vaiheessa toki keskeisin asia. Tämän vuoksi olemme varmistaneet varhaisessa vaiheessa sekä päämiestemme että asiakkaiden kannan muutokseen. Kaikki suhtautuvat siihen myönteisesti ja sopimukset jatkuvat päämiesten kanssa”, sanoo Sami Hellsten.

Nurminen Toolsin liikevaihto viime tilikaudella oli 2,2 miljoonaa euroa. Yrityksen palveluksessa on ollut omistajan lisäksi yksi henkilö. Hän jatkaa vanhana työntekijänä uuden omistajan palveluksessa. Yrityksen toimipaikka ja yhteystiedot eivät muuttuneet kaupan yhteydessä.(KH)