Nopea 5-akselinen Chiron-uutuuskeskus

Saksalainen konevalmistaja Chiron esittelee tuotekehitystään EMO-tapahtumassa. Esillä on ratkaisuja 5-akseliseen koneistukseen, automaatiojärjestelmien tarjontaan sekä tuotannon digitaaliseen optimointiin.

Koneistuskeskus DZ08 FX PRECISION+ lanseerataan Hannoverissa. 

Messuilla Chiron esittelee erityyppisiä live-ratkaisuja eri teollisuuden sektoreille.

Demoissa esitellään mm. lääketieteen instrumenttien ja implanttien, autoteollisuuden sylinteripäiden ja pitkittäispalkkien, ilmailuteollisuuden turbiininosien sekä mekaanisen teollisuuden hydraulipalkkien valmistusta. Myös uusia ohjelmistoratkaisuja on esittelyssä.

Chironin ja Scherer Feinbaun yhteistyössä toteuttama tuotantojärjestelmä.

DZ08 FX Precision+ lanseerataan

Ensimmäisen kerran messuesittelyssä on kaksikarainen koneistuskeskus DZ08 FX PRECISION+. Kyseessä on valmistajansa luonnehdinnan mukaan Precision+ -teknologian ansiosta tuottava ja tarkka uutuusmalli suurnopeustuotannon tarpeisiin.

Chironin osastolla demotaan livenä valmistusta useille eri teollisuuden sektoreille.

Maksimivääntö koneessa on 7 Nm 14 kW:n teholla. Karakierroksia kone tarjoaa 40 000 1/min (täyteen vauhtiin vain 1,9 sekunnissa). Suorituskyvystä kertovat myös kiihtyvyys 10 m/s2 X-akselilla ja 17 m/s2 Y-akselilla ja 20 m/s2 Z-akselilla.

Pikaliikkeet koneessa ovat X/Y -akseleille 75 m/min ja Z-akselilla 100 m/min. Lastusta-lastuun aika koneella on 3 sekuntia, työkalunvaihto käy 0,8 sekunnissa.

Precision+ -teknologia käyttää kontaktittomia lineaarisia suorakäyttöjä X-,Y- ja Z-akseleilla. Niiden etuna on suuri nopeus. Suoramittausjärjestelmät edistävät tarkkuutta kaikilla akseleilla. Kone on messuilla livetoiminnassa.

Chiron esittelee messuilla myös viisiakselisen FZ12 FX MAGNUM ja aiempaa suuremmalla työalueella varustetun FZ18 FX MAGNUM-konemallin. Koneilla tehdään turbiineja ja hydrauliblokkeja. Niin ikään esittelyssä on jyrsinnän ja sorvauksen yhdistelmäteknologiaa, FZ08 MT PRECISION+. Samoin esittelyssä on esimerkki automaattisesta tuotantojärjestelmästä, joka on toteutettu yhteistyössä Scherer Feinbaun kanssa.

Myös uusia automaation ohjelmistoratkaisuja esitellään SmartLine-teeman alla. Esillä on ohjelmistosovellutuksia koneen älykkääseen ohjaukseen, digitaaliseen verkottamiseen sekä koneviestintään. Halli 12, C04. (KH)

.

Chiron Machineryn edustuspalettiin

Machinery on tehnyt sopimuksen Chiron-koneiden edustuksesta Suomessa. Chiron Group on kansainvälinen yhtiö, joka on 50-luvulta lähtien erikoistunut CNC-ohjattuihin pystykaraisiin koneistus- ja sorvauskeskuksiin.

Chironin historia alkaa vuodesta 1921 Tuttlingenistä Saksasta. Nykyään Chironin liiketoiminnan eri toiminnot ovat levittäytyneet neljälle eri mantereelle. Päätoimipiste sijaitsee Tuttlingenissä. Vuonna 2015 yhtiö työllisti noin 1900 työntekijää.

”Olemme solmineet edustussopimuksen The Chiron Groupin kanssa ja meidän kauttamme on asiakkaillemme nyt pääsy valmistajan viimeisimpiin lastuavan metallintyöstön ratkaisuihin. Haluttaessa meiltä ovat saatavilla myös avaimet käteen -ratkaisut”, kertoo Kari Pirttilä Machinerylta.(KH)  www.machinery.fi