Mittakone- ja ohjelmistotarjontaa messuesittelyssä

Rensi esittäytyy tuttuun tapaan Tampereen Alihankintamessuilla. Rensi esittelee messuosastolla pienempiä laitteita ja mittakoneita ja Surfcam- ja SpaceClaim-ohjelmistoja. Koneistus- ja levypuolen koneista ovat kertomassa alan asiantuntijat.

Robotti on juuri asettanut kappaleen XTREME-koneeseen mitattavaksi ja on poistumassa.

Koordinaattimittauskone + robotti.

Rensi on toimittanut kaksi Aberlink mittakone + robotti yhdistelmää työstökonesoluihin, joissa toinen mittaa ison koneistuskeskuksen seurana ja toinen on kumppanina sorville 24/ 7 tuotantosoluissa. Sorvisolu on toimitettu yhdessä Pasi-Robot Oy:n kanssa. 

Messuilla Pasi-Robot Oy:n osastolla on näytillä Xtreme mittakone ja robotti mittaamassa kappaleita. Messutarjouksena on kyseinen robotti + mittakone yhdistelmä valmiina paketti suoraan asiakkaalle.  Rensin osastolla on näytillä isompi Axiom too -kone ja myöskin voi tilata omaa alihankintamittausta.

Aberlink-koneissa on valmiina Automation Interface -moduuli, joka sisältää paitsi pakollisen I/O -boksin myös I/O ohjaamiseen tarvittavan Interface-ohjelmiston. Signaalien ja tietojen linkitys ja saatavuus on mietitty valmiiksi kattamaan vaativammankin tarpeen ja SPC:n ja Cpk -luvut saadaan automattisesti tilaajan toiveiden mukaisesti.

Xtreme itsessään ilman robottiakin on pätevä CNC CMM -mittakone. Se on suunniteltu ”roikkuvaksi hämähäkiksi” siten, että se käyttää lineaarimoottoreita ja mekaanisia laakereita perinteisten ilmalaakeroitujen suorien johteiden ja anturien sijasta. Xtreme on rakenteensa johdosta  tukeva stand alone -mittausyksikkö. jolla tarkkuusmittauksia voidaan nyt tehdä kaikkialla missä halutaan.

Ainutlaatuinen rakenne takaa, että se säilyttää tarkkuutensa hyvinkin taajaan ja nopeasti tapahtuvassa mittauksessa ja ei kärsi kasaantuvasta mittausepätarkkuudesta, jota tapahtuu perinteisessä 3-akseliseen rakenteeseen perustuvassa rakenteessa.

Kreon 3D -laserskanneri valikoima eri käyttötarkoituksiin ja eri koneisiin, tarkkuudet 5µm eteenpäin.

Kreon-nivelvarsimittakone ja sinisen valon viivaskanneri

Huipputeknisenä uutuutena on näytillä sinisen valon skanneri Kreon Skyline yhdessä tarkan ACE 7 nivelvarren kanssa. Sinisen valon skanneri pystyy skannaamaan kappaleita, joissa on sekä mattapintoja että kiiltäviä pintoja samassa kappaleessa. Erityisesti kiiltävien pintojen skannauksessa laite on omaa luokkaansa.

Numerotietoa tästä mittakone-skanneri yhdistelmästä: Tarkkuus 15 μm, nopeus 600.000 pistettä/sekunti, viivan pituus 200 mm, resoluutio 50 μm.

Nivelvarsikoneena on esitteillä aivan uusi Kreon Ace 6 ja 7 -varsi.

Ne edustavat täysin uutta muotoilua ja rakennetta nivelvarsimittakoneissa. Ace 6 on huomattavan tarkka ja edullinen mittavarsi. Sekä 6 & 7 ovat käyttömukavuudeltaan aivan omaa luokkaansa.

Taloudellisten nivelvarsien luokassa Rensi esittelee Baces-varret, jotka ovat sopiva vaihtoehto, kun ei etsitä aivan äärimäisiä tarkkuuksia, mutta tarvitaan ulottavuutta ja riittävää tarkkuutta yhdessä kivan ohjelmiston kanssa.

Sinisen valon 3D skanneri Kreon Ace Skyline.

KREON 3D -skannerit

Kreon 3D skannereita on useita erilaisia käyttötarkoituksen ja taloudellisuuden mukaan. Edullisimmat ovat punaisen valon 3D skannereita perinteisillä arvoilla ja teknologiset huipputuotteet ovat sinisenvalon skannereita.

Pystymme asentamaan Kreon-laserskannerin lähestulkoon mihin tahansa mittavarteen, oli se sitten 6-akselinen Faro tai Romer tai 7-akselinen sellainen. Jos on hankittuna 6 – akselinen mittavarsi ja tarvitsee kerran kuukaudessa 3D skannausta, on Kreon 3D -laserskanneri harkinnanarvoinen lisävaruste.

Luonnollisesti Kreon 3D -skannerin pystyy toimittamaan myös perinteiseen koordinaattimittauskoneeseen ja jopa robottiin, Aquilon-skannerin tarkkuus on 5 μm.

3-akselinen pyöröpöytä Solutionix skannerissa.

SOLUTIONIX 3D -skannerit

Solutionix toimittaa täysin automatisoituaja 3D skannausratkaisuja sekä pienten että keksikokoisten objektien skannaamiseen. Tehokkaalla skannaus algoritmeilla ja edullisella hinnalla varustetut uudet skannerit sopivat sekä tehokkuutta hakeville ”teknofriikeille” että 3D-skannausta aloittaville. Solutionixillä on useita eri malleja

Rexcan 4 on erilainen skanneri, koska siinä on joustava skannausalue eli enintään 24 eri skannausvolyymia riippuen objektin koosta. Yksillä Rexcan4 mukana toimitettavilla linsseillä käyttäjät voivat saada neljä erilaista volyymiä käyttämällä eri kamerakoloja. Mukana on myöskin ainutlatuinen 10 asteen kamera, joka pystyy skannaamaan varjoalueita.

Rexcan DS3 Gold ja Silver ovat 50 mm ja 110 mm skannausalueen Sinisen valon erittäin tarkkoja automaatisia skannereita, jotka kääntö- ja kiertopöydän avulla saavat kappaleesta kaikki kulmat näkyville. Sovellusalueena näille on korujen valmistajat ja yleensä pienten kappaleiden valmistajat, jotka haluavat tarkkaa skannattua laaduntarkkailua.

Solutionic CX2+ on jotain aivan uutta, 3 – akselin kiertopöydällä varustettu malli.

CX2+ on optimoitu keräämään hyvälaatuista 3D skannausdataa. Siinä on oma 3D mittausteknologiansa nimeltään Phase Shifting Optical triangualation ja se myöskin skannaa sinisen valon teknologialla ja siinä on  3-akselin pyöröpöytä. Optimaalinen skannauskulma yhdistettynä kahteen CCD kameraan tekevät korkealaatuisia skannauksia. Rensin osasto: D120, Pasi-Robot Oy: C150. Lastuavan puolen ja levypuolen koneet ovat esillä Rensin tiloissa Klaukkalassa.www.rensi.fi