Luotettavaa kierteitystä ChipBreaker-kierretapilla

LMT Fetten Rasant kierretapin uusi ChipBreaker-versio takaa luotettavan kierteityksen. Sen patentoitu geometria estää tapin ympärille kiertyvät lastut. ChipBreaker geometria on aikaisemmin ollut saatavissa ainoastaan erikoistuotteena. Nyt tuote on saatavana vakiotuotteena normaaleille metrisille kierteille M6-20 ja hienokierteille MF8-16.

ChipBreakerin  läpijäähdytys poistaa lastut suoraan ja luotettavasti kierrereiästä.

Kierteityksessä ChipBreaker geometrian patentoitu viiste tuottaa hyvin pienen lastun ja työstössä ei synny lainkaan tapin ympärille kiertyviä pitkiä lastuja. Nämä pitkät lastut ovat usein syynä kierteityksestä aiheutuviin tuotannon keskeytyksiin.

Lisäksi ChipBreaker on osoittautunut valmistajan tekemissä testeissä kestoltaan 50% pitkäikäisemmäksi verrattuna perinteiseen kierretappiin. Vähentynyt työkalun vaihtotarve mahdollistaa myös paremman koneiden käyttöasteen kierteityksen osalta. Samalla taataan prosessin luotettavuus ja tuotantokustannukset alenevat.

Patentoitu, pitkiä lastuja ehkäisevä geometria on Fetten ChipBreaker-kierretapin ominaispiirre.

Toinen kyseisen kierretapin etu on läpijäähdytys; ChipBreaker tapissa on kanava keskeltä työkalun läpi. Läpijäähdytys edesauttaa välitöntä lastunpoistoa ja tuo lastun pois reiästä. Tällöin lastut eivät jää kappaleen sisään ja tuotteen laatu paranee.

Kaikki Kierretapit on pinnoitettu tehokkaalla TiCN + -pinnoitteella, mikä on kulutusta ja lämpöä kestävä. Tämä erityisesti kierretapille räätälöity pinnoite ja patentoitu ChipBreaker geometria mahdollistaa kyseisen tapin käytön yleistappina. ChipBreakerin käyttöalue on laaja, parhaat tulokset saadaan teräksille. www.maantera.fi