Kotimaista kumppanuutta

Konepajateollisuuden sopimusvalmistaja Mecra Oy ja suomalainen startup-yritys Five Watts Oy ovat solmineet pitkän kumppanuussopimuksen. Sopimus koskee Five Wattsin LED-työvalojen ulkokuorien koneistustyötä. Mecrassa Lohjalla varaudutaan investointeihin ja rekrytointeihin volyymin kasvaessa.

Laatu on tärkeä asia, toteavat Tuomas Patanen ja John Morelius. 

Mecra koneistaa työvalon alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä kestää kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta.

Mecran keväällä 2017 hankkima uusi koneistuskeskus Makino a61nx on valjastettu työhön syksystä eteenpäin.

Sekä Mecrassa että Five Watts Oy:ssä uskotaan suomalaiseen laatuun. Sen vuoksi työt halutaan pitää Suomessa.

”On huikeaa, että massavalmistusta tekevät yritykset uskovat, että Suomessa pystytään tekemään ehdotonta laatua järkevillä kustannuksilla”, Mecran toimitusjohtaja ja yrittäjä Tuomas Patanen sanoo.

Kumppanuus on 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -LED-työvalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti.

Kumppanuus tarkoittaa sitoutumista ja yhteistä kehitystyötä 

Mecran ja Five Watts Oy:n kumppanuussopimus on laadittu vuosiksi eteenpäin, mikä tarkoittaa molempien yritysten sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin.

”Yhteistyötä tehdään avoimin kortein, suunnittelemme ja ratkaisemme tuotantoprosessin asioita yhdessä. Yhteisellä kehitystyöllä saamme valmistuskustannukset alas, pystymme skaalaamaan valmistusta ja takaamaan loppuasiakkaalle parhaan mahdollisen laadun ja sopivan hinnan”, Mecran toimitusjohtaja ja yrittäjä Tuomas Patanen sanoo.

Laadun ohella kumppanuusajattelu ja valmius vastata volyymin kasvuun olivat päällimmäisiä seikkoja, kun Five Watts Oy valitsi koneistajaa.

”Mecrassa ymmärretään kasvavat volyymit. Kasvamme kovalla tahdilla, ja Mecra on valmis kasvuun meidän kanssamme. He pystyvät investoimaan ja skaalaamaan tuotantoa vastaamaan tarpeisiimme”, kiittää hankintapäällikkö John Morelius Five Watts Oy:stä.

Mecrassa tehdään alkuvuodesta päätöksiä uusista konehankinnoista ja uusien tekijöiden rekrytoinnista.

Suomalainen huipputuote käy maailmalla kaupaksi

5Watts Zaurac 4-30 on uuden sukupolven LED-työvalo, jonka luonnonvaloa jäljittelevä valo ei rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa. Uusimman LED- ja virransäästöteknologian myötä lampun hyötysuhde on korkea ja 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa. 

Five Watts Oy hakee tälle vuodelle 700 prosentin kasvua liikevaihtoon, ja tulevina vuosina tähtäimessä on tuplata kasvu joka vuosi.

”On hienoa olla mukana, kun tällaiset suomalaiset innovaatiot lähtevät maailmalle”, Patanen iloitsee.

Lohjalaisen Mecra Oy:n asiakkaita ovat muun muassa teollisuus-, automaatio-, testaus- ja sairaalalaitteiden tekijät. Ydinosaamista ovat koneistetut osat, kokoonpanot ja hitsatut rakenteet. Erityisosaaminen on hienomekaanisissa rakenteissa, mutta ammattitaitoa löytyy keskiraskaisiin rakenteisiin asti. Mecra Oy on toiminut konepajateollisuuden alihankkijana ja sopimusvalmistajana kahdenkymmenen vuoden ajan. Yrittäjä Tuomas Patanen osti Mecra Oy:n vuoden 2017 alussa.