Hermle Open House - HS Flex lanseerattiin

Hermlen Open House eteläisen Saksan Gosheimissä keräsi nelipäiväiseen tehdastapahtumaan 2700 vierailijaa 1200 yrityksestä 30 maasta. Uusi HS Flex -järjestelmä lanseerattiin tapahtumassa.

Open Housessa esiteltiin laajasti Hermlen konetarjontaa.

Maschinenfabrik Berthold Hermle AG:n tapahtumassa esiteltiin valmistajan mallistoa laajalla valikoimalla. Lisäksi esittelyssä oli useita erilaisia automaatioratkaisuja, ja niistä monet Industy 4.0:n vaateisiin liittyen.

Kansainvälisiä vieraita paikalla kävi yhteensä noin 900 henkilöä, heistä suurin osa saapui naapurimaista kuten Tsekistä, Hollannista, Itävallasta ja Sveitsistä, mutta myös kauempaa, mm. USA:sta ja Etelä-Koreasta.

HS Flex on Hermlen uusi kappaleenkäsittelyjärjestelmä.

Sujuvaa automatisointia

Yksi kiintopiste tapahtumassa oli valmistajan uuden HS Flex -käsittelyjärjestelmän lanseeraus. Automaatiojärjestelmä HS flexin avulla voidaan automatisoida yksilöllisesti useita Hermlen konemalleja eri kokoluokissa.

Järjestelmä on tarkoitettu 3- ja 5-akselisiin Hermlen Performance Linen koneistuskeskuksiin, (C12, C22, C32, C42). Järjestelmä toimitetaan kokonaisena yksikkönä, vain kappaleen varastointimoduulit asennetaan asennuskohteessa.

HS Flexin pyörivät nostavat ja lineaariakselit mahdollistavat 450 kg:n painosten kappaleiden käsittelyn, palettikoko on max. 500x400 mm.

Järjestelmässä on mukana vakiona varastomoduuli 20 paletille, toinen on saatavissa optiona.

Näin järjestelmän mahdollinen kokonaiskapasiteetti on 40 palettia.

HS Flexiä, paletinvaihtajaa ja robottisysteemiä ohjataan HACS:n (Hermle Automation Control System) avulla. Open Housessa esiteltiin ohjelmistopuolelta myös HIMS-järjestelmää (Hermle Information Monitoring System) sekä Remote Desktopia.

HS Flex toimitetaan kokonaisena yksikkönä. Kokonaisuutta ohjataan HACS:n (Hermle Automation Control System) avulla.
 

Yli 20 konemallia esittelyssä

Kaikkiaan esillä oli yli 20 eri teollisuuden sektoreiden tarpeisiin varusteltua konetta mm. työkalun ja muotinvalmistukseen, ilmailun ja mekaniikan alueen valmistukseen, lääketieteen tekniikan alueella sekä mallinvalmistukseen.

Omassa erikoiskokonaisuudessaan esittäytyi kuutisenkymmentä näytteilleasettajaa, jotka esittelivät mm. kiinnityslaitteita ja ohjelmistoja. Lisäksi ohjelmaan kuului teknisiä esityksiä eri aihealueilta sekä huollon ja koulutuksen alueen esittelyjä. Hermle Maschinenbau GmbH esitteli MPA:n (Metal Powder Application Process) avulla valmistettuja komponentteja. Tuttuun tapaan keväisen tapahtuman ohjelmaan kuuluivat myös tehdaskierrokset.(KH)