Uutta FPT-teknologiaa esittelyssä

Konevalmistaja FPT Industrien vuosittaisessa Open House-tehdastapahtumassa Italian Maria di Salassa esiteltiin uutta Extracal-mittausteknologiaa. Myös matalaportaalinen konemalli Dinowide oli tarkastelussa.

Extracal edustaa uutta FPT:n mittausteknologiaa.

FPT valmistaa kookkaita jyrsinkoneita. Tuotanto-ohjelmaan kuuluvat pysty- ja vaakakaraiset jyrsinkoneet, avarruskoneet, sorvauskeskukset ja tarvikkeet.

Huhtikuun Open Housessa esiteltiin tuoretta konetarjontaa, ja kävijöillä oli mahdollisuus tutustua yrityksen tuotantoon myös tehdaskierroksilla.

Yksi kiintopiste tapahtumassa oli FPT:n uuden Extracal-mittausteknologian esittely. Extracal mahdollistaa huipputarkat paikoitusmittaukset ja tuo etuja perinteisiin mittausmenetelmiin millimetrien tuhannesosiin ulottuvan mittaustarkkuutensa ansiosta.

Järjestelmä mittaa myös pituussuunnassa ja korjaa sitten automaattisesti. Näin saadaan mitattua kaikki akselit.

Extracal on saatavissa Heidenhain- ja Siemens-ohjauksin varustettuihin konemalleihin.

Myös uusi matalaportaalinen konemalli Dinowide oli yleisön tarkasteltavana tapahtumassa. Kahtena mallina (DW 530 ja DW 630) markkinoille lanseeratun koneen X liike on ≥6000 mm, Z-liike 5300- ja 6300 mm, Y 1500-1750 ja 2000 mm. W-akselin liike on 2000 mm.  Pikaliikkeet koneessa ovat max. 25 m/min, tehoa moottorissa on 74 kW ja vääntö 1910 kW.

FPT Industrien Suomen edustaja on Kone-Cocco Machine Kouvolasta.(KH)

FPT Dinowide on matalaportaalinen, työalueeltaan leveä uutuusmalli.