Uutuusteknologioita Schweissen&Schneiden -messuilla

Esab esittelee uusia manuaalisen- ja automaattisen hitsauksen ja leikkauksen laitteistoja ja ratkaisuja Schweissen & Schneiden -messuilla Düsseldorfissa, Saksassa 25.-29. syyskuuta 2017. Monia uusia järjestelmiä esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa ja koko maailmassa.

 Rebel-monimenetelmäkoneen Esab toi markkinoille viime vuonna. Rebelin sMIG (smart MIG) -toiminnolla hitsaus voidaan aloittaa vain asettamalla materiaalin paksuuden ja langan halkaisijan. Aloittelevat hitsaajat saavat sMIGillä hyviä tuloksia vähemmällä harjoittelulla, ja kokeneet hitsaajat voivat lyhentää valmisteluaikaa ja saada työt valmiiksi entistä nopeammin.

Puikko ja TIG-hitsauskoneen kannettavaan ja kenttäkäyttöön tarvitseville ESAB esittelee Renegade-invertterit, jotka takaavat tehoa kompaktissa muodossa. Käsiplasma Cutmaster 60i on niin ikään esittelyssä. Sen ominaisuuksiin kuuluu suuri LED-näyttö, kaasunoptimointitekniikka, sekä kyky ylläpitää pitempää kaarta. Cutmaster 60i -järjestelmä sisältää uuden pikaliitännällä varustetun SL60QD 1Torchâ -polttimen.

Messuilla esillä on myös mm. WeldCloud-tiedonhallintajärjestelmä sekä päivitetty Aristo MIG 4004i Pulse -virtalähde, päivitetty Aristo Feed 3004 -langansyöttölaite ja uusi MA25 Pulse Panel alumiinille.

Messuilla esitellään myös mm. jauhekaarihitsausta (SAW) käyttäen ICE (Integrated Cold Electrode) -tekniikkaa, sekä useita uusia mekanisoidun plasmaleikkauksen tekniikoita ja tuotteita nopean asemoinnin mahdollistavalla Suprarex HDX -portaalikoneella. Niin ikään mukana on DMX (Direct Multi Axis) -viisteleikkausjärjestelmä.

Viisteplasma- ja plasmaleikkausta esitellään iSeries-laitteistoilla. Kaikissa iSeries-malleissa, 100–400 A kokoonpanoissa jopa 50 mm paksuisten levyjen leikkaukseen, käytetään StepUp-modulaaritekniikkaa, jolla käyttäjät voivat lisätä tehoa 100 ampeerista aina 400 ampeeriin saakka lisäämällä invertterilohkoja. esab.com.