EMO käynnistyy Hannoverissa

Työstökonetapahtuma EMO käynnistyy Hannoverissa 18. syyskuuta. Alan uutta kansainvälistä konetarjontaa esitellään laajalla kattauksella Hannoverin messualueella kuuden päivän ajan 18.-23.9.

Kuva: Deutsche Messe

EMO on nykyisin tärkeimpänä pidetty alan konenäyttely maailmassa. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma on pitkään noudattanut rotaatiota Hannover-Hannover-Milano, ja näistä kokonaisuuksista Saksan EMO-tapahtumat ovat Milanon vastaavia selvästi kookkaampia.

Koko konesektori esillä

EMO:ssa esiintyy koko metallin konesektori, ja erityisesti lastuavien koneiden puolella se on keskeinen uutuuksien esittelyareena. Levykoneiden messutarjonta on EMO-näyttelyissä viime kertoina vähentynyt, ja se keskittyy omiin erikoistapahtumiinsa.

Messukävijälle EMO-tapahtumassa riittää ammennettavaa, ja ennakkosuunnittelu kannattaa.

Näyttelyalueella suunnistamista helpottaa tuotealueiden järjestely halleittain. Keskeistä sijoittelua: jyrsinkoneet ja koneistuskeskukset: hallit 2, 12, 13, 14, 26, 27; sorvit 2,12,14, 16, 17,26,17; hiomakoneet 11, sahat 15, 16; työkalut ja pitimet 3,4,5,6, mittalaitteet 6, robotiikka 25. Lisäävään valmistukseen liittyviä tuotteita esitellään hallissa 27.

Digitalisaation teemoin

Tapahtuman teema liittyy tänä vuonna vahvasti digitalisaation teemoihin: ”Connecting systems for intelligent production”. Näyttelyä tukee mittava erikoistapahtumatarjonta.

EMO:n taustaorganisaatio on CECIMO (European Committee for Cooperation of the Machine Tool Industries) ja järjestävä taho Saksan työstökonevalmistajien organisaatio VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinen) yhteistyössä Deutsche Messen kanssa.

Pari vuotta sitten EMO järjestettiin Milanossa, ja Hannoverissa tapahtuma pidettiin edellisen kerran vuonna 2013.  Tuolloin tapahtumassa esittäytyi yli 2100 näytteilleasettajaa ja tapahtumassa vieraili yli 140 000 näyttelyvierasta yli sadasta maasta. (KH)