Älykäs monitoiminen ruuvinväännin

Nitto Kohki on tuonut markkinoille monitoimisen DLV30S/45S/70S -sähköruuvinväänninsarjan. Sarjan ruuvainten älykkäisiin ominaisuuksin kuuluvat sisäänrakennettu hiiliharjaton moottori, kolmialueinen ruuvaussykli, ruuvin laskutoiminto, kaukosäädin, ESD suojaus sekä varoitustoiminnot.

Ruuvaimissa on yhdeksän valinnaista kierrosnopeutta. Näitä eri kierrosnopeuksia hyödyntämällä ruuvaussykliin voidaan valita erikseen esimerkiksi aloitus nopeus taso 1, 2-sekuntia, keskinopeus taso 9, 2-sekuntia ja lopetusnopeus taso 1, 2-sekuntia (valittavissa 1-9 sekuntia per vaihe).

Aloitus, keskivaihe ja lopetus -kierroslukuyhdistelmiä voidaan ruuvaimiin tallentaa kahdeksan eri variaatiota. Syklit voidaan lisäksi ohjelmoida vaihtuvaksi automaattisesti, esimerkiksi kanava 1: 5 sykliä, kanava 2: 4 sykliä.

Ominaisuuksia monipuoliseen käyttöön

Sykleihin voidaan lisäksi ohjelmoida automaattinen suunnanvaihto. Mahdollisuuksia on kaksi: kun momentti on saavutettu tai kun asetettu aika on käytetty. Automaattisen suunnanvaihto-ominaisuuden ansiosta myös esim. kierteenavaukset ja esikokoamiset sujuvat nopeasti.

Ruuvaimissa on lisäksi ruuvauslaskuri, jonka avulla voidaan varmistua, että kaikki ruuvit on ruuvattu kappaleeseen.   

Nämä ovat hyödyllisiä ominaisuuksia ruuvainten monipuolisessa käytössä, työkappaleiden vaihdellessa tai kun halutaan varmistua, että työn jälki on mahdollisimman hyvää. Niiden avulla voidaan myös estää ruuvinkantaa vahingoittumasta, hankalilla materiaaleilla tai kun keskivaiheessa halutaan nopeutta ja lopetusvaiheessa ruuvin kannan ei haluta uppoavan liikaa materiaaliin tai rikkovan sitä. Niin ikään ominaisuudet soveltuvat hyvin pehmeille tai pinnoitetuille materiaaleilla tai herkille piirikorteille.  

Ruuvaimissa on myös monipuolinen valikoima erilaisia vajaatoiminto / varoitusmoodeja Näitä ovat esimerkiksi E1 (pyöriminen loppui ennen kuin ohjelmoitu aika saavutettiin) ja E2 (ruuvain pyöri pidempään kuin ohjelmoitu aika). Nämä ovat hyödyllisiä moodeja, kun halutaan varmistua täydellisestä ruuvauksesta. Kaikki mallit ovat ESD-suojattuja antistaattista sähköpurkausta vastaan.

Ohjelmointi sujuvaksi kaukosäätimellä

Optiona saatavalla kaukosäätimellä ohjelmointi saadaan sujuvaksi ja sillä voidaan ohjelmoida useampaa ruuvainta yhtä aikaa. Kaukosäätimellä voidaan lisäksi lukita näppäimistö virhepainallusten välttämiseksi tai lukita väännin salasanalla siten, että väännintä ei voi käyttää virran ollessa sammutettuna.

Ruuvaimissa on myös sisäänrakennettu jarru. Kun käsi irrotetaan käynnistyskytkimestä,  pyöriminen pysähtyy heti. Ruuvain voidaan asentaa myös automaatiolinjoihin. Tarkoitusta varten ruuvaimissa on liitinkytkentä. www.linnatrade.fi