5-akselikoneistuksen uusi ulottuvuus ja suorituskyky

Saksalainen 5-akselityöstökeskuksia sekä automaatiojärjestelmiä valmistava GROB sekä älykkäisiin tuotantoteknologioihin ja elinkaaripalveluihin erikoistunut Vossi Group ovat solmineet yhteistyösopimuksen GROBin tuotteiden yksinmyynnistä Suomessa ja Baltiassa.  Työstökonejätti GROB valmistaa vaakakaraisia 5-akselityöstökeskuksia useassa eri kokoluokassa aina kappalekokoon halkaisija 1 600 mm ja korkeus 1 500 mm sekä palettikokoon 800 x 800 mm asti. Karavaihtoehtoja on runsaasti ja niistä löytyy tehoa 100 kW, vääntöä 2 500 Nm sekä kierroksia 30 000 1/min asti.

Työstökonejätti GROB valmistaa vaakakaraisia 5-akselisia yöstökeskuksia useassa eri kokoluokassa aina kappalekokoon halkaisija 1 600 mm ja korkeus 1 500 mm sekä palettikokoon 800 x 800 mm asti.
 

Uudenlaista vapautta ja dynaamisuutta

GROBin älykäs rakenne mahdollistaa suuren akselivapauden sekä dynaamisuuden, tukevuuden ja tarkkuuden kompaktissa koossa.  Kolme lineaariakselia ja kaksi pyöritysakselia (A=225° ja B=360°, jolla voi myös sorvata) yhtäaikaisella interpolaatiolla.

Lisäksi vaakasuuntainen kara tuo tukevuutta ja karan pitkä Z-liike mahdollistaa isojen työkalujen hyödyntämisen ilman maksimikappalekoon pienentymistä sekä myös pienten työkalujen käyttämisen. Ylösalaisin kääntyvä pöytä mahdollistaa tehokkaan lastunpoiston myös kuivakoneistuksessa sekä kiekkotyyppinen työkaluvaihtaja nopean työkaluvaihdon (2,7 s lastusta lastuun).

GROBin rakenne mahdollistaa suuren akselivapauden sekä dynaamisuuden, tukevuuden ja  tarkkuuden kompaktissa koossa. 
 

Täydellinen automaatio

GROBin tavoitteena on tarjota haastaville kappaleille alhaisin kustannus per osa, uusia mahdollisuuksia suunnittelijoille, huippulaatuiset kappaleet sekä ensiluokkainen palvelu. Vuonna 1926 perustettua, n. 1,3 miljardin euron liikevaihtoa sekä 6 000 henkeä työllistävää perheyritystä johtaa kolmatta sukupolvea edustava Christian Grob.

Yrityksellä on neljä tehdas, jotka sijaitsevat Saksassa, USA:ssa, Brasiliassa ja Kiinassa. GROB valmistaa itse mahdollisimman pitkälle kaiken liittyen koneisiin sekä niiden automaatioratkaisuihin. Yritys tarjoaakin koneisiin kompakteista palettiautomaatioratkaisuista isoihin FM-järjestelmiin sekä kokonaisten tehtaiden automatisointeihin. GROB panostaa myös runsaasti ohjelmistokehitykseen ja Industry 4.0 -mukaiseen digitalisaatioon.

Karavaihtoehtoja GROB tarjoaa runsaasti ja niistä löytyy tehoa 100 kW, vääntöä 2 500 Nm sekä kierroksia 30 000 1/min asti.
 

Teknologiakeskus ja 24h/360d-palvelu

Saksan Mindelheimissa sijaitsevassa pääkonttorissa ja -tehtaassa työskentelee yli 4 000 henkeä ja tuotantopinta-alaa on noin 155 000 m². Siellä sijaitsee myös teknologiakeskus, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan kaikkiin konemalleihin sekä pääosaan automaatioratkaisuista. GROBilla on tiimi asiakkaiden sykliaikalaskelmien sekä testikoneistuksien tekemiseen. Yrityksen pääasiakaskunta koostuu lentokone- ja autotehtaista, joiden vaatimukset ovat nostaneet koneiden laatutason lisäksi myös palvelutason huippuunsa. Esimerkiksi kaikkien asiakkaiden käytössä on ympärivuorokauden ja -vuoden palveleva tekninen tuki, josta vastaa aina tekninen ammattihenkilö, jolla on pääsy etäyhteydellä asiakkaan koneelle.

GROB valmistaa itse koneisiin liitettävän automaation kompakteista palettiautomaatioratkaisuista aina isoihin FM-järjestelmiin. Kuvassa kompakti 13 paletin automaattivarasto PSS-R13, mikä ei lisäksi vaadi koneelta erillistä paletinvaihtoasemaa.
 

”Edistyksellisestä 5-akselikoneistuksesta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä, jotta voimme kartoittaa uusien ulottuvuuksien mahdollisuudet teille sekä kutsumme teidät vierailemaan kanssamme teknologiakeskuksessa”, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Vossi kannustaa. www.vossi.fi